• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Halász Tibor 06 30 384 01 99
 • Halász-Völgyi Katalin 06 20 572 26 10

RÓLUNK


TÖRTÉNETÜNK, MŰKÖDÉSÜNK

A Club Színház Éjfél Alternatív Színházi Egyesület néven alakult, három, az amatőr prózai színház iránt elkötelezett fiatal: Szikra Ágnes, Halász Tibor, és Tóth András vezetésével, akik a Gödöllőn működő Kerekasztal műhelyéből nőttek ki. Az egyesület két csoporttal kezdte pályafutását, keretein belül megalakult a TEA diákszínjátszó csoport, és az Éjfél Színház felnőtt társulata, majd pár évvel később a Konnektor diákszínjátszó csoport. Folyamatos munkájukkal olyan színházi produkciókat hoztak létre, amelyekkel országos szinten is kiemelkedő sikereket értek el.

Később az egyesület vezetősége átalakult, Halász Tibor vette át az irányítást, a szervezet nevét pedig Club Színházra változtatta. A csoportok először a Trafo Clubban dolgoztak, később a Petőfi Sándor Művelődési Központban kaptak helyet, mely ma már a Művészetek Háza Gödöllő nevet viseli. Természetesen egy kicsit megváltozott a tevékenységeink célja is. Az egyesület sokkal nagyobb energiát kezdett fektetni az új tehetségek felkutatására és oktatására. Ennek köszönhetően hamar kibővült a csoportok száma. Gyerekcsoportba 8, diákcsoportba 13, a felnőttek közé pedig 20 éves kortól lehetett jelentkezni. A már „idősebb” és rutinosabb színészekből megalakult a Club Színház felnőtt társulata. Jelenleg hat csoporttal dolgozunk párhuzamosan.

Tanítványaink főként prózai színházzal és versmondással foglalkoznak, de oktatásukban helyet kapnak egyéb tréningek is, mint például a színházi improvizáció, a mozgás, az alapvető színházi kultúra és különböző műfajok megismerése is. Nagyon fontos tevékenységünk a különböző korosztályok színházi nevelése, oktatása. Folyamatosan működik iskolaszínházi programunk, amelynek lényege, hogy az általános iskolák és gimnáziumok saját iskolai tanórai kereteiken belül tekinthetnek meg előadásokat, amelyek az adott korosztály gondolkodásmódjához, iskolai tanmenetéhez igazodnak. Az előadás után pedig a diákok a darabban játszó – velük egykorú – diákokkal és a rendezőkkel együtt dolgozzák fel a látottakat. A tehetséggondozást és -fejlesztést kezdettől fontos feladatunknak tartjuk, ennek köszönhetően alakulásunk óta több tanítványunk tanul különböző színházművészeti egyetemeken és stúdiókban, mind külföldön, mind pedig hazánkban. A tehetségek felkutatásában kiemelkedő fontossággal bírt a Club Színház által 2008-ban megrendezett szövegírói pályázat, amely az amatőr drámaíróknak adott lehetőséget a bemutatkozásra. A beérkezett pályaművek közül a két legjobbnak ítélt drámát a Club Színház felnőtt társulata színpadra állította. A pályázat népszerűségét mutatja, hogy majd’ hetven pályamű érkezett az ország minden tájáról, sőt, a határon túl élő magyarok is képviseltették magukat.

Mára szoros együttműködés alakult ki a Művészetek Házával, amelynek több olyan sikeres pályázat az eredménye, mint a stúdiószínházi terem technikai állományának fejlesztésére, a két napos I. Regionális Diákszínházi Találkozó megrendezésére nyert összeg, a TÁMOP pályázat keretein belül létrejött diákszínjátszó csoport, valamint a hamarosan induló tehetséggondozó műhelyünk megvalósítására nyert összeg. Évek óta hagyományosan Gödöllőn rendezzük meg a Farsangi Rögtönzések Improvizációs Fesztivál közép-magyarországi elődöntőjét és döntőjét, mely rendezvényen a Club Színház csapatai öt éve minden döntőn dobogós helyezéseket értek el.

A mai napig minden csoport évente legalább egy előadást színpadra állít, hangsúlyozva a színházi nevelésben a produktum fontosságát, hiszen a színházi oktatás hatékonysága ezen keresztül mérhető le mind a tanítványok, mind a tanárok szempontjából. A nyári időszakban a csoportoknak közös tábort szervezünk, ahol egy hetes intenzív próbafolyamat keretében tanulhatnak, fejlődhetnek, és jobban megismerhetik egymást.

A CSOPORTJAINKBAN FOLYÓ MUNKÁRÓL

Diákszínjátszó csoportjainkban a színészmesterség elsajátításának alapjaival foglalkozunk. Különféle komoly, és játékos gyakorlatokon keresztül fejlesztjük a légzés- és beszédtechnikát. A csoporttagok gyakorolják többek közt a színpadi mozgás alapjait, valamint az érzelmek kifejezését. Mindezek önismereti folyamatokkal egészülnek ki; melyek így együtt lehetővé teszik az előadások készítése folyamán a karakterek minél hitelesebb megjelenítését. Ezek mellett a közösségépítésre is nagy hangsúlyt fektetünk, így a közös munka közös élménnyé válik. Azért is tartjuk ezt igen fontosnak, mert manapság ritkán érezhetjük azt, hogy tartozunk valahová.

A 20 év feletti érdeklődők számára mindez felnőtt amatőr csoportunkban érhető el. A már több éve működő csoportjainkba a felvételt lezárjuk, így lehetővé válik, hogy akik a fenti képességekkel (légzés, beszéd, alapvető színpadi mozgás, alakítás) már rendelkeznek, valamint több éves munka során fejlesztették színészi készségeiket, azok jobban elmélyülhessenek a színészmesterség gyakorlásában. Az önismereti fejlődés természetesen itt is folytatódik; komolyabb szintre lép. Ezen csoportjainkban folyó munka már komolyabb elkötelezettséget kíván, mind a feladatok, mind pedig a csoport felé.

Mozgásszínházi csoportunk azzal a céllal jött létre, hogy a játszók megtanuljanak történeteket, hangulatokat, érzelmi állapotokat mozdulatokkal kifejezni. Ennek alapozásaképp fejlesztjük a kondíciót, a ritmusérzéket, az egyensúlyérzéket; gyakoroljuk az improvizatív mozgást, valamint az érzelmek kifejezését. Különböző technikák segítségével fejlesztjük a test térbeli elhelyezkedésének érzékelését; gyakoroljuk a tér kihasználásának lehetőségeit. A kontaktmozgás és a színpadi akrobatika alapjaival is foglalkozunk. A próbafolyamat során a csoporttagok egyre jobban megismerhetik saját testüket, és annak működését. Az alapos koncentrációt és sok energiát igénylő munka mellett természetesen itt is nagy jelentőséggel bír az összetartó közösség kialakulása.

A felvételi előkészítő foglalkozásokon a színészet iránt komolyabban érdeklődők segítséget kapnak a Színművészeti Egyetem felvételijére való felkészülésben. Ennek során főként a beszédtechnika, a versmondás és a monológok előadásának technikája kerül előtérbe.

Drámapedagógiai csoport olyan előadások készítésével és feldolgozásával foglalkozik, amelyek alkalmasak arra, hogy különböző, iskolás korosztályú csoportoknak, a saját problémáik, életnehézségeik megoldásában segítséget nyújtson. Az előadásokat drámapedagógiai feldolgozás követi, amelynek során lehetőség van az adott téma behatóbb megismerésére.

CSOPORTJAINK:

 • Körszínpad diákcsoport (1996-2001)
 • Éjfél Alternatív Színházi Egyesület, Társulat (1999-2000) TEA diákcsoport (1999-2003)
 • Konnektor diákcsoport (2002-2006)
 • Club Színház Társulat (2004-2013)
 • Csalamádé felnőtt csoport (2006-2013)
 • Spagetti diákcsoport (2007-2014)
 • Csillag gyermekcsoport (2006-2010)
 • Erkel Ferenc Általános Iskola, gyermekcsoport (2009-2010) (L)azapja diákcsoport (2012-2014)
 • Avokádó diákcsoport, Budapest (2012-2014) (L)azannya diákcsoport (2009-)
 • Impulzus mozgásszínházi csoport (2011-)
 • Körözött felnőtt csoport (2013-)
 • Chili diákcsoport (2013-) Drámapedagógiai csoport (2013-)
 • Lecsó felnőtt csoport, Isaszeg (2015-)

EGYÉB TEVÉKENYSÉGEINK, TAGSÁGOK:

 • Országos Diákszínjátszó Egyesület, tagság 1996 óta Magyar Színjátékos Szövetség, tagság 2005 óta
 • Országos Diákszínjátszó Találkozó, szervezés, 1999, 2000, 2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 Országos Diákszínjátszó Találkozó elődöntő Gödöllőn, főszervező, 2008
 • EDERED, nemzetközi diákszínjátszó találkozó (European Drama Encounters/Rencountres Européennes de Drama), Csillebérc, szervezés, 2002
 • „Játsszunk Színházat!" fesztivál, az Oktatási Minisztérium rendezésében, szervezés, 2000, 2001
 • Országos hatókörű Színházi Szövegírói Pályázat, kritika, elbírálás, színpadra állítás, 2008
 • I. Regionális Diákszínházi Napok, Gödöllő, szervezés, 2009
 • Országos Evangélikus Diákszínjátszó Találkozó, Aszód, szakmai zsűrizés, 2008
 • Iskolaszínházi program 2011 óta eddigi állomások: Balassi Bálint Gimnázium, Budapest; Békésy György Szakközépiskola, Budapest; Damjanich János Általános Iskola, Gödöllő; Eötvös József Gimnázium, Tata; Erkel Ferenc Általános Iskola, Gödöllő; Fóti Szabad Waldorf Iskola; Gödöllői Református Líceum; Madách Imre Szakközépiskola, Gödöllő; Székely Bertalan Általános Iskola, Szada; Sztehlo Gábor Evangélikus Iskola, Budapest; Török Ignácz Gimnázium, Gödöllő
  -Bemutatott előadások: Halász Tibor: 56 perc '56-ról, Halász Tibor: Online, Halász Tibor: Küzdj!, Maródi Vanda: Csodák márpedig voltak...
 • „Farsangi Rögtönzések" Országos Impovizációs Fesztivál, regionális elődöntő és döntő rendezése és vezetése Gödöllőn, 2013 óta
 • Közreműködés magyar és nemzetközi filmek készítésében, pl.: A csíkos pizsamás fiú, Hellboy II, Razzia, Rítus, stb., 2003 óta